Nominatie stadsdichter Haarlem

Tot mijn grote verbazing ontving ik enkele dagen geleden een mail, waarin ik kon lezen dat ik tot de vijf kandidaten voor het stadsdichterschap in Haarlem behoorde. Die heb ik eerst drie keer op mijn telefoon gelezen, en daarna voor de zekerheid ook maar op de computer in verband met de grotere letters. Niet dat ik oogproblemen heb, maar je kunt nooit weten.

Los van de immer onsmakelijke shitstorm die door miskende poëtische genieën is ontketend, gretig gevoed door de absolute kwaliteitskrant Haarlems Dagblad, ben ik hiermee ontzettend blij. En trots. En een beetje geschrokken. Maar vooral vereerd. En gemotiveerd ook, want waar de aanmelding nog een beetje onzeker was, wil ik het nu worden ook!

Kortom, we schakelen alle vrienden, kennissen, familieleden, collega’s en wildvreemden in om poëtisch ereburger van de Spaarnestad te worden. Hiertoe delen we de bovenstaande afbeelding en vragen eenieder die ook te delen.

Als Haarlem een meisje was, zou ze stemmen op de man die haar in een gedicht de liefde verklaarde. Want zo simpel is dat eigenlijk.

Stemmen kan hier: kiesstadsdichter.haarlem.nl.

Help je mee? Zenks!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *