Over gekozen headerbeelden

Wat heeft dit plaatje nou weer met de inhoud van het blog te maken, zul je je misschien afvragen. Het antwoord is: NIETS!

Omdat ik regelmatig mijn mening over actualiteiten geef en daarbij binnen mijn site gebruik maak van afbeeldingen om de boel op te leuken, zou ik ook afbeeldingen van actualiteiten moeten gebruiken. Hierbij loop ik tegen een aantal beperkingen aan:

  1. Aangezien ik soms wel eens een gebeurtenis op het wereldtoneel mis, kan ik zelden over eigen fotomateriaal beschikken.
  2. Op foto’s van fotografen die wel overal bij zijn rust vaak auteursrecht en ik wil niet voor licenties betalen of eindeloos zoeker naar licentievrije foto’s.

Omdat de foto’s eigenlijk vooral zijn om het blog visueel wat op te leuken, kies ik ervoor zo min mogelijk tijd kwijt te raken. Daarom kies ik gewoon de Picture of the Day op Wikipedia of Wikimedia Commons, als ik niet op een andere manier snel over gratis materiaal kan beschikken. Deze zijn altijd rechtenvrij, bijna altijd schitterend mooi en doodeenvoudig en snel te vinden.

Het resultaat is verwarring bij de lezer maar een blog dat er leuk uitziet. Dat is voldoende voor mij.